Hírek

Elérhetőségek

CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS FEJLESZTÉSE BANÁN

SAJTÓKÖZLEMÉNY
CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS FEJLESZTÉSE BANÁN
2023.10.16.

Sikeresen pályázott Bana Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására – a 109 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg a település 4 utcájának csapadékvíz-elvezetés fejlesztését
Sikeresen pályázott Bana Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-16 kódszámú, a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című felhívásra – ennek eredményeképp megvalósult a Bana-Bábolna csatorna rekonstrukciója, valamint a József Attila utca, a Petőfi utca, a Sport utca, valamint a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése.
A település déli részén, főleg a József Attila, Sport utca, a Banai focipálya, valamint a Táncsics és Rákóczi utca közötti terület egyes részei mély fekvésű, magas talajvízállású területek. A település a Cuhai Bakony-ér vízgyűjtőjén fekszik. A település csapadékvizeit, belvizeit a Bana-Bábolna csatorna fogadja be és vezeti a Cuhai Bakony-érbe. A fő befogadó Bakony-ér visszaduzzasztása akadályozta a település vizeinek a befogadását.
A beruházás keretében egy, már elkészült terv alapján valósították meg a Bana-Bábolna csatorna rekonstrukcióját, valamint a csatornába torkolló belterületi vízelvezető csatornák közül a József Attila utcai árok, illetve a József Attila utca és a Dózsa György utca közötti árok rekonstrukciójával javítottak a belterületre hulló csapadékvíz elvezetésén, összesen mintegy 3938 méter hosszan.
A TOP-2.1.3-16-KO1-2019-00016 azonosító számú projekt keretében, 109 000 000 Ft európai uniós támogatás segítségével megoldásra kerültek az érintett területen jelentkező korábbi csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémák.
A projekthez kapcsolódóan a helyi lakosság szemléletformáló tevékenység is megvalósult.

Csatolmány(ok):
szórólap1.21 MB
kiadvány3.65 MB