Hírek

Elérhetőségek

A banai Jókai Mór művelődési ház épületének felújítása (TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00040)

Széchenyi Terv Plusz

Kedvezményezett: Bana Község Önkormányzata
Projekt címe:  A banai Jókai Mór művelődési ház épületének felújítása
Támogatás összege: 102 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00040
Projekt helyszíne: 2944 Bana, Jókai Mór u. 5., hrsz. 766
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.02.12.

Bana Község Önkormányzata 102 MFt, 100%-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a művelődési ház felújítására.

Az 1960-as években épült Jókai Mór Művelődési Ház és Könyvtár a község központi részén található. A nagyméretű nézőteret és színpadot több építési ütemben körbeépítették különböző kiszolgáló funkciójú helyiségekkel, melynek eredményeképpen eltérő dőlésszögű magastetős tömbök kapcsolódnak lapostetős részekhez. Az épület állapota jelenleg minőségileg és esztétikailag sem megfelelő.

Bana Község Önkormányzatának célja, hogy az épület felújításával egy színvonalas közösségi színhelyet hozzon létre, amely mindenki számára egyenlő eséllyel megközelíthető, illetve használható.

A tervezett munkák a következők:

  • az épület még szükséges energetikai felújítása
  • a nézőtéri és a színpadi terület, továbbá az azok megközelítéséhez szükséges útvonalak padlószerkezeteinek, burkolatainak, valamint falburkolatainak korszerűsítése
  • a nagyterem álmennyezetének cseréje
  • az épület akadálymentesítése: akadálymentes parkoló, akadálymentes megközelítés, valamint akadálymentes vizesblokk kialakítása
  • a teljes tetőhéjazat cseréje, a lapostető vízszigetelésének korszerűsítése
  • napelemes rendszer telepítése

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése 102.000.000 Ft.

A projekt eredményeképp egy korszerűbb, energiatakarékosabb épület jön létre, amely lehetőséget teremt még több, még változatosabb program, esemény megszervezésére. A fejlesztés hozzájárul a helyi közösség rekreációs lehetőségeinek szélesítéséhez, valamint az élhető települési funkciók erősítéséhez.

Csatolmány(ok):